Dimecres, 25 de gener

Stolen Rhodes – La Gramola (Oriola) – 21:30 – Des de 8€

“Som una banda de Rock Americana”. Així defineix Matt Pillion el so del seu grup, Stolen Rhodes. Han tocat amb Lynyrd Skynyrd, Robert Randolph (The Family Band) i Blackberry Smoke. A més, reconeixen les influències de Led Zeppelin, Bruce Springsteen i, també, de Van Morrison. Després de fer milers de quilòmetres pels Estats Units (i en experiències marítimes com els creuers rockers Simple Man 2014 i Lebrewski 2016), el quartet arriba per primera vegada a Europa per tal de presentar les cançons del seu segon llarga durada, Bend With the Wind (Stolen Rhodes, 2016).
(El grup de Filadèlfia també actuarà al Loco Club de València el dijous 26 i a la sala Veneno Stereo de Castelló el dissabte 28).

Stolen Rhodes: “Good Time Charlie”

_____

Dijous, 26 de gener

Naima i Pablo Casal GroupWah Wah Club (València) – 22:00 hores – Des de 8€

Enrique Ruiz (piano i sintetitzadors) i Luis Torregrosa (bateria) es mantenen com la columna vertebral de Naima, trio de jazz contemporani (com així es defineixen) amb influències (reconegudes) de The Bad Plus, Brad Mehldau i Esbjörn Svensson, entre d’altres. Ara fa un any publicaren Bye (Cuneiform Records, 2016) amb la presència de Rafael Ramos (baix i efectes) i aconseguiren comentaris molt elogiosos per part de la la crítica especialitzada.
També podrem gaudir de la música de Pablo Casal Group. Aquest trio interpretarà les melodies del seu primer disc, Viaje a Apoapsis.

Naima: “Al llegar sabríamos tanto como ella”

(El concert de la setmana passada no es va poder celebrar per causes tècniques relacionades amb el temporal)

_____

Divendres, 27 de gener
Art&Xoc – Plaça de la Constitució de Benicarló – 19:00 – Entrada gratuïta
El col·lectiu The Benicarló Youth i la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Benicarló ajunten forces per tal d’organitzar la segona edició del festival de cultura tropical Art&Xoc. Emmarcat en la Festa de la Carxofa de la localitat del Baix Maestrat, l’esdeveniment comptarà amb activitats infantils, paradetes de menjar i beguda i un mercat de vinils. Sobre l’escenari, música d’arrel jamaicana amb els castellonencs Bandits, el mataronins The Cabrians i Franky Stein Dj, qui s’encarregarà de tancar la nit.

Bandits: “Algo especial”

_____

Dissabte, 28 de gener
Guerrera + Wild RippleMagazine Club (València) – 20:30 – 7€

Blues, psicodèlia i stoner. Eixes són les tres paraules que més es fan servir en les ressenyes sobre Guerrera. El quartet gallec experimenta amb diverses variants del rock des de l’any 2009 (en aquell moment, en format trio) i han deixat mostra d’eixos viatges musicals en tres (més que recomanables) discos: “Under the Gipsy Sun” (Mata Movida, 2012), Mauna Loa (Matapadre, 2014) i “Guerrera” (Matapadre, 2016). Immersos en la gira de presentació d’aquest últim àlbum, a València estaran acompanyats per una altra formació experta en l’alquímia sonora, Wild Ripple. Els locals editaren el seu debut, de títol homònim, fa poques setmanes.

Wild Ripple: “Marte”

També pots escoltar ací la nostra agenda amb aquestes i altres recomanacions musicals per als pròxims dies.