Divendres, 3 de febrer

Per al públic més tranquil·let…
Tomàs de los Santos – Teatre Micalet (València) – 22:00 – Des de 10€

Tomàs de los Santos confessa a la seua biografia que durant un temps, quan tenia vint anys, va patir pànic escènic i que va passar molt de temps sense agafar una guitarra. Per sort, la poesia el va tornar a agermanar amb la música. Dones i dons (2014, Mésdemil), l’àlbum que va signar amb Borja Penalba, el va confirmar com un dels grans cantautors del país. El seu nou treball s’anomena Segona mà (2016, Mésdemil). Les seues cançons no van poder sonar a Las Naves al desembre per les conseqüències del temporal, però (esperem) res impedirà que ho facen ara al Micalet. Promet sorpreses (que no es poden desvetllar, clar).

Tomàs de los Santos: “Dolça veritat”

Per al públic més rocker…
Capitán Booster + Trading Licks16 Toneladas (València) – 23:00 – Des de 8/10€

Es presenta el debut discogràfic d’un formació rockera creada per cinc veterans de l’escena. Ells són Israel Ferrer i Álex Simón, guitarristes d’Uzzhuaïa; Rafa Bonet de Babylon Rockets, qui toca el baix; el bateria Álex Manzano, fa uns quants anys en Lullaby, ara en Perro Grande; i Rafa Rocamora Mafarka a les veus. Es fan anomenar Capitán Booster i els vam conèixer el passat mes de juny al mateix local del cap i casal. Ara ha arribat el moment d’escoltar les composicions del seu primer disc, 6 puñaladas. Com a teloners, una altra formació local, Trading Licks, amb reminiscències del rock i la psicodèlia dels 60 i 70.

Capitán Booster: “Tacones y carmín”

_____

Dissabte, 4 de febrer

Per al públic més festeret…
Wáchina Wáchina Festival Vol. VI – Diversos locals de València – 12:00 a 6:30 – Des de 26€

Thee Magnificent Desmelene Stomp”. El subtítol ja ho diu tot. Més de 18 hores de rock’n’roll i paella amb bandes locals, estatals i internacionals. Pel matí, al 16 Toneladas, garage i bizarrisme per a despertar amb els concerts de Garganta!! y los Chicos de la Calle i The King Khan & BBQ Show. Després d’un bon plat d’arrós, que se servirà al Café Museu fins acabar existències, passeig fins al Loco Club per a cremar les energies amb els aragonesos Los Bengala. Per la nit, al mateix local, exaltació del ritme amb The Baron Four, Las Monjitas del Fuzz i The Strollers. I, de matinada, retorn al 16 Toneladas per a moure el “bullarengue” gràcies a Juanito Volumen, Juancar Comediscos i Turista Bang Bang.

King Khan & BBQ Show: “Alone Again”

Per al públic més poperet…
La Habitación RojaLa Llotja d’Elx – 21: 30 – Des de 15€

La Habitación Roja tanca la gira “Sagrado corazón”, títol del seu últim treball discogràfic. El quintet ha passat quasi deu mesos fent quilòmetres per la península, amb parades als escenaris i festivals més importants de l’Estat (el FIB de Benicàssim, el Low de Benidorm i el Medusa Sunbeach de Cullera). A més, han fet incursions a Mèxic i Xile. Ara els toca descansar i carregar les piles.

La Habitación Roja: “Taxi a Venus”

_____

Diumenge, 5 de febrer

Per al públic més retro…
The Cactus Blossoms – Loco Club – 20:00 – Des de 12€

“Quan el meu germà i jo començàrem a fer música com The Cactus Blossoms no teníem un gran pla”. Són les paraules de Page Burkum i Jack Torrey, dos aficionats al country que un bon dia van decidir tocar melodies d’abans dels seixanta. Algunes eren conegudes, altres no tant. Gràcies a les seues actuacions van aconseguir una residència, és a dir, concerts setmanals al Turf Club de Sant Paul, a Minnesota, una localitat de 300.000 habitants. Allà es van passar un any i mig fins que van rebre la telefonada de JD McPherson, punta de llança del so retro en companyia de Jimmy Sutton del segell Hi Style. McPherson es va convertir en el productor del primer disc dels Cactus Blossoms, You’re Dreaming (2016, Red House Records), un àlbum que el duet està presentant per tot l’Estat.

The Cactus Blossoms: “Change Your Style or Die”

_____

Del divendres 3 al diumenge 5 de febrer

Per al públic més experimental…
Emac – Del 3 al 5 de febrer – Centre La Mercé de Borriana – Gratuït

L’Emac és un festival on conflueixen l’art i la música. A més de concerts, hi haurà parades de streetfood, tallers diversos (arquitectura, il·lustració, periodisme) i una fira multidisciplinar d’artistes. En el terreny musical, propostes experimentals (Balago, WWAT o el col·lectiu poètic Camí Fondo), pop de base electrònica i sintetitzadors (Marion Harper, Museless i CARLA) i pop-rock més clàssic (Red Tree, Geografies). Els plats forts del festival seran les actuacions de Christina Rosenvinge, en format duo i amb la seua aposta pel pop-rock electrònic i psicodèlic amb missatge feminista, i de Half Waif, trio encapçalat per Nandi Rose Plunkett, qui impregna els ritmes del grup amb les essències de sa mare, una refugiada índia, i de son pare, nord-americà descendent d’irlandesos i suïssos.

Half Waif: “Low Blind”