Divendres, 10 de febrer

Per a ments distorsionades…
Acapvlco – Ocho y Medio (Alacant) – 20:30 – 6€
Els membres d’Acapvlco són uns apassionats de la música i de tot allò que implica: composar, assajar, tocar en directe, etc. A les seues cançons s’escolten línies de guitarres dansaires, baixos penetrants i lletres desesperades. A Alacant gaudiran de la companyia dels psicodèlics Fantastic Explosion Of Time, quartet que presenta els temes del seu primer EP, Virginia.

Acapvlco – Flashes

*

Per a ànimes negres…
Travellin’ Brothers – Loco Club (València) – 22:30 – Des de 12€
L’any 2015 va ser coronada com la millor banda de blues del nostre continent al “European Blues Challenge” de Brussel·les. Mesos abans va ser finalista del certamen internacional que se celebra a Memphis. Les cançons dels bascos Travellin’ Brothers naixen del blues, però, com reconeix el guitarrista Aitor Cañibano, s’endinsen “en altres sons d’arrel americana sense pors ni complexos”. Així, als seus concerts es pot ballar swing i funk i escoltar gospel i country. El seu últim disc, One Day in Norway (2016, Magnolia Records), va ser enregistrat en directe als estudis Juke Joint de Noruega amb equipaments del segell Stax. “Love, Joy & Happiness”.

Travellin’ Brothers – Oh What a Shame

_____

Dissabte, 11 de febrer

Per a fer-ho durar tota la nit…
Sona l’Arc – Carpa de festes de Cabanes – 23:00 – 10€
L’Associació Joves Cabanes organitza la segona edició del “Sona l’Arc” amb la presència de quatre grups valencians: Aspencat començarà a La Plana Alta la gira “La història és nostra” que servirà per tal d’acomiadar-se (temporalment?) dels escenaris; VaDeBo seguirà amb el minitour “Febre de febrer” per tal de presentar les cançons del disc Actitud (Maldito Records, 2016); Assekes reprendrà Un nou camí després d’uns mesos de treball a l’estudi; i Hereus posarà la dosi necessària de dolçaina amb la seua combinació de rock, reggae i ska. De segur que se’ls farà de dia.

Aspencat – Serem un cicló

*

Per a trencar-se el coll…
7 Notas 7 Colores – Jerusalem (València) – 20:00 – Des de 17,65€
“Con esos ojitos, tío”. Ja han passat 20 anys des de la publicació de Hecho, es simple (Yo Gano), primer disc de 7 Notas 7 Colores i referència imprescindible del rap estatal. L’efemèride i la reedició de l’àlbum amb el so remasteritzat han provocat que Mucho Muchacho deixe les cabines d’Eivissa i Nova York i torne als escenaris a escopir rimes. En concerts previs s’ha fet acompanyar per Zemo Ese, Mbaka Oko i Tony Touch i les cròniques fan pensar en una nit nostàlgica, però en cap cas vergonyant. Programat en un principi a la Sala Moon (enèsima reencarnació de la mítica Roxy, on 7N7C va actuar el 1998), el show se celebrarà finalment a Jerusalem (Pop&Rock). “Cualquier intento de parar mi pepino va a ser en vano, cabrones”.

7 Notas 7 Colores – Con esos ojitos

_____

Diumenge, 12 de febrer

Per a allargar el cap de setmana…
Cheap Wine – La Gramola (Oriola) – 20:30 – 10€
“Heavy Soul Psychedelic Blues”. Així descriuen els francesos Cheap Wine el so del seu últim dotze polsades, Sad Queen. Un àlbum que presenten a la Península Ibèrica (la gira inclou Portugal) des de fa uns dies. La fórmula és ben coneguda: riffs de guitarra importats dels anys 70, sabors psicodèlics i les notes d’un teclat sense fre. Perfecta per a passar una bona estona i cremar sola.

Cheap Wine – Yesterday’s Dream

_____

Del divendres 10 al diumenge 12 de febrer

Per a tots els públics…
Festival HOSTES – Teatre del Raval (Gandia) – Des de 15€
Després de cinc edicions a la ciutat de València, LaCasaCalba trasllada aquest encontre cultural al Teatre del Raval de Gandia. És aquesta una cita que sempre compta amb propostes d’alta qualitat. D’aquesta manera, artistes com Arthur Caravan, Òscar Briz, Clara Andrés, Gener i Cavallo & Hugo Mas han protagonitzat els cartells d’edicions anteriors. Enguany, el festival s’encetarà amb l’espectacle “Llibres. Batalles. Cançons” de Xavi Sarrià i Feliu Ventura. S’escoltaran fragments dels seus llibres, temes de Kortatu, Ovidi Montllor i Víctor Jara i, és clar, composicions pròpies. “La màgia d’en Cotonet” de la companyia la Fada Despistada (per a públic familiar) i els concerts de Senior i el Cor Brutal, Aucell Cantaire, Roger Puig, Deliri, Bertomeu i Joana Gomila amb Folk Souvenir completen una oferta irreprotxable.

Joana Gomila Folk Souvenir – Cançó dels desbarats